Afbeelding invoegen

In juni 2003 organiseerde een Aalsmeers smartlappenkoor een activiteitenavond van leden voor leden. Zes leden brachten die avond enkele zeemansliederen ten gehore en noemden zich voor deze gelegenheid "De Brulboeien". In feite is op dat moment het koor ontstaan. De reacties op dit optreden waren zo positief dat dit gelegenheidskoor zo nu en dan ook voor het publiek ging optreden.

Omdat de brulboeien steeds vaker voor optredens werden gevraagd werd besloten om de zaken wat serieuzer te gaan aanpakken en het koor uit te breiden. Eind 2008 werd in de plaatselijke media met succes een oproep gedaan voor nieuwe leden en op 17 april 2009 werd het koor als vereniging ingeschreven in het handelsregister van de kamer van koophandel. Het koor bestaat op dit moment uit 28 zangers en 2 accordeonisten. Het streven is om dit aantal te handhaven. De brulboeien hebben niet de ambitie om uit te breiden. Eénmaal in de twee weken wordt er  gerepeteerd in een mooie accommodatie bij een van de leden in De Kwakel, onder leiding van dirigent Roland Bosma.

  

Inmiddels genieten de brulboeien de nodige bekendheid in Aalsmeer en omgeving. Zij treden ongeveer 20 maal per jaar op in zorgcentra, bij evenementen, jubilea, bedrijven, particulieren etc. Voor de maand december beschikken de brulboeien over een speciaal kerstrepertoire. Wilt u de brulboeien boeken of wilt u meer informatie m.b.t. een boeking? Dat kan .... link dan door naar de pagina contact van deze website.

 
Het motto van de brulboeien is:                                                                            
Met elkaar gezellig en onbevangen zingen van shanty- en zeemansliederen en desgewenst daar anderen van laten meegenieten.
 
 
 
0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0
 

Afbeelding invoegen